Aangepast vervoer

MinderMobielenCentrale

Voor oudere mensen, mensen die ziek zijn of mensen met een handicap die zelf niet (meer) kunnen rijden of die geen gepast vervoersmiddel ter beschikking hebben. Er mag geen openbaar vervoer beschikbaar zijn voor de rit. Mensen die in een rolstoel zitten kunnen alleen vervoerd worden als hun rolstoel opgeplooid in de koffer van de auto kan.

Om een rit te reserveren of om lid te worden, kan je op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 11 uur bellen naar 0474 73 40 80. 

Je kan de folder van de minder mobielen centrale hier downloaden en afdrukken.

Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV)

Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen

Infopunt 0800 32 732, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, mav@provincieantwerpen.be, www.mav.info

Is vervoer voor jou niet vanzelfsprekend omwille van ziekte, ouderdom of een beperking? Heb je een mobiliteitsbeperking en nood aan informatie of advies op maat? Dan kan de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV) je wellicht op weg helpen.

Dienst aangepast vervoer voor personen in een rolstoel (Rolkar)

Tel. 03 843 39 12, mail rolkar-rivierenland@swimsir.be

Rolkar Rivierenland biedt vervoer aan personen met een handicap of een ernstig beperkte mobiliteit. Ze vervoert bij voorkeur rolstoelgebruikers, maar ook mensen die moeilijk of onmogelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en de minder mobielen centrale.

  • Rolkar Rivierenland rijdt 7 dagen op 7 van 6.30 tot 24 uur.
  • Het vervoer moet op voorhand aangevraagd worden. Dit kan dagelijks via telefoon 03 843 39 12, fax 03 880 81 29 of mail rolkar-rivierenland@swimsir.be. Reserveren moet minimaal 2 werkdagen vooraf gebeuren.
  • De kostprijs is 0,65 euro per kilometer voor een rolstoelgebruiker, 0,90 euro per kilometer voor een niet-rolstoelgebruiker. Er wordt ook 2 euro instapgeld aangerekend per gebruiker per rit. Voor deze prijs kan één begeleider gratis meerijden.