Wachtdiensten

Dokters

In het weekend en op feestdagen wordt de wachtdienst georganiseerd vanuit één centrale locatie: Huisartsenwachtpost regio Heist, Mechelsesteenweg 70 in 2220 Heist-op-den-Berg. 

De huisartsenwachtpost is geopend:
-  in het weekend van vrijdagavond 19 uur tot maandagmorgen 8 uur
-  op feestdagen vanaf 19 uur de avond voor de feestdag tot 8 uur de morgen na de feestdag

Je kan de wachtpost bereiken via het nummer 0900 20002. In de week kom je via hetzelfde nummer rechtstreeks bij de huisarts van wacht terecht.

Dringende medische hulp
Heb je tijdens het weekend of op feestdagen nood aan medische hulp, kom dan zoveel mogelijk zelf naar de wachtpost. Die is speciaal uitgerust om je goed en snel te helpen. Huisbezoeken zijn er enkel voor mensen die zich niet kunnen verplaatsen. Voor raadplegingen kan je je rechtstreeks aanmelden zonder vooraf te bellen. Breng steeds je identiteitskaart mee.

De wachtdienst is er om mensen met dringende medische problemen te helpen. Voor niet-dringende problemen wend je je best tot je huisarts. Anders neem je mogelijk de plaats in van iemand die wel dringende hulp nodig heeft. Zaken zoals het voorschrijven van chronische medicatie, het invullen van  sportattesten, het geven van vaccinaties, … die gemakkelijk tijdens de week bij je huisarts kunnen gebeuren, worden niet uitgevoerd op de wachtpost.

Meer info: www.wachtpostheist.be 

Apothekers

24 uur op 24 en 7 dagen op 7 kan je informatie over de dichtstbijzijnde apotheker van wacht op de volgende manieren opzoeken:
- 0903 99 000 (1,50 euro/min)
www.apotheek.be of www.geowacht.be - geef de postcode van de gemeente in en je krijgt een lijst van apotheken die de wachtdienst verzekeren. Bovendien vind je er voor elke apotheek een plattegrond, zodat je weet hoe je er geraakt.
- bij de apotheker in je buurt hangt een lijst uit van apothekers van wacht

Tandartsen

Voor de tandarts van wacht, kan je terecht op het nummer 0903 399 69.