Sociale tewerkstelling bij OCMW Heist-op-Den-Berg (trajectbegeleiding)

Wat is sociale tewerkstelling bij het OCMW?

Deze maatregel is ook gekend onder de benaming artikel 60 § 7.

Wanneer een persoon het bewijs moet leveren van een periode van tewerkstelling om het volledige voordeel van bepaalde sociale uitkeringen te verkijgen om zijn werkervaring
te bevorderen, neemt het OCMW alle maatregelen om een tewerkstelling te bezorgen. Dit kan, wanneer nodig, ook door een tewerkstelling binnen het OCMW zelf. Het OCMW treedt op als werkgever voor de sociaal tewerkgestelde.

Begeleiding naar werken door de dienst trajectbegeleiding.

Doelstelling:
De dienst helpt cliënten om een duurzame tewerkstelling te vinden, dit kan zowel op de reguliere arbeidsmarkt als binnen de sociale economie.

Hoe helpt de dienst?
De maatschappelijk werker start een individuele trajectbegeleiding bij cliënten van het OCMW, rekening houdend met hun mogelijkheden en beperkingen.

Het ultieme doel is een job vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Daarom is de dienst op zoek naar projecten waar de accenten liggen op het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om zich te kunnen handhaven in de samenleving, in een werkomgeving, bij vrienden of familie...

Lopende projecten:

  • Arbeidszorg is bedoeld voor mensen die niet, nog niet of niet meer terecht kunnen in het reguliere of beschermde arbeidscircuit en toch nood hebben aan arbeidsmatige activiteiten.
  • Werkervaring: De dienst trajectbegeleiding biedt een job op maat binnen de diensten van het OCMW en bij andere organisaties zoals bij vzw’s, gemeentelijke diensten, ... .
 

Contact

Intake
Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 25 79 75, fax 015 25 79 79,
mail intake@ocmw-heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma. 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur en 19 - 20 uur
Di. 9 - 12 uur
Wo. 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Do. 9 - 12 uur
Vr. 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur