Vrijwilligerswerk bij de gemeente

Jeugddienst

Bij de jeugddienst kan je je als animator inzetten bij de speelpleinwerking of de Speelkoffer. Je kan ook grabbelpasactiviteiten en/of uitstappen begeleiden. Tijdens schoolvakanties zorg je ervoor dat kinderen zich amuseren. Al vanaf 16 jaar kan je animator of begeleider worden. De jeugddienst heeft ook peters en meters nodig die mee zorg dragen voor de gemeentelijke speelpleintjes.
Voor info neem contact op met de jeugddienst, 015 24 76 21, jeugddienst@jeugddienstheist.be.

Cursuscentrum

De cursussen worden allemaal gegeven door vrijwilligers, die niet noodzakelijk een onderwijsdiploma hebben maar die hun kennis graag willen delen met anderen.
Interesse? Kom eens langs of stuur een mailtje. Contactpersoon is Denise Beerten, cursuscentrum@heist-op-den-berg.be of 015 22 86 10.

Cultuurcentrum Zwaneberg

Ook in het cultuurcentrum kan men een helpende hand gebruiken. Zie je het zitten om een avondje jassen weg te hangen in de vestiaire, affiches weg te brengen of binnen het project Toegankelijke Cultuur personen met een handicap of een oudere te vergezellen van en naar een voorstelling, neem dan contact via mail info@zwaneberg.be of 015 22 83 58.

Bibliotheek

Stap je graag mee in het project ‘bib-aan-huis’ door mindermobiele mensen boeken te bezorgen. Help je graag een handje bij het verwerken van nieuwe boeken, wegzetten van ingeleverde boeken of de bib op orde houden? Wil je andere klussen doen? Laat het ons dan weten! Kom eens langs in de bib, of mail je gegevens door naar communicatie.bibheist@bibliotheek.be.

Toerisme

De dienst Toerisme kan mensen gebruiken die het treinmuseum en de watertoren willen openhouden op zondag. Vrijwilligers die regelmatig een wandeling willen nakijken en eventueel verdwenen bordjes willen terugplaatsen zijn ook welkom. Info op toerisme.heist@skynet.be of 015 25 15 82.

Druk- en uitleendienst

De druk- en uitleendienst kan op drukke momenten mensen gebruiken die helpen plooien en nieten, of eventueel helpen met nazicht van materialen van de uitleendienst. Neem contact op via druk.en.uitleendienst@telenet.be of 015 24 89 81.

Milieudienst

In Heist-op-den-Berg is een enthousiaste groep compostmeesters aan het werk. Deze vrijwilligers bemannen maandelijks de demoplaats voor composteren en ondersteunen en adviseren de inwoners bij het zelf composteren van het groenafval. Ze bemannen tevens infostands op allerhande manifestaties. Als je graag hierbij wil aansluiten, neem dan contact op met Wilfried Wouters, ww@heist-op-den-berg.beof 015 23 74 00.

Dienst Mobiliteit

Om kinderen veilig te laten oversteken, staan er aan de schoolpoorten gemachtigde opzichters. Wil jij ook je steentje bijdragen aan veilige schoolroutes, neem dan contact op met Han De Bock, dienst Mobiliteit, 015 23 74 00, mobiliteit@heist-op-den-berg.be.

Integratie- en diversiteitsdienst

De integratie- en diversiteitsdienst heeft verschillende projecten waarmee zij samenwerken met vrijwilligers. Je kan samen met anderstaligen Nederlands oefenen bij de Babbelberg, vrijwilliger zijn voor het buddyproject ‘Samen Inburgeren’, mensen leren fietsen voor de fietscursus, huiswerkbegeleiding geven, … Verder zijn we ook altijd op zoek naar vrijwilligers die zich sporadisch kunnen inzetten voor bv. opvang van kinderen, een leuke activiteit te doen (bv. kookactiviteit), mensen iets aanleren (bv. breien, handwerkjes,…).

Interesse? Neem contact op met de integratie- en diversiteitsdienst, 015 23 87 82, ssym@heist-op-den-berg.be.

En verder

Behalve deze diensten die constant vrijwilligers nodig hebben, zijn er ook een aantal korte acties waarvoor de gemeente vrijwilligers nodig heeft.

- 11.11.11-actie in november: Noord-Zuiddienst, 015 22 86 92
- Zuiders Getint in juni: Noord-Zuiddienst, 015 22 86 92
- Hestival op de laatste zaterdag van augustus: jeugddienst, 015 24 76 21
- Landbouwdag in september: evenementenloket, 015 22 86 90
- Erfgoeddag eind april: archief, 015 75 86 86
- Open Monumentendag begin september: archief, 015 75 86 86

Als gemeentelijk vrijwilliger ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.